IBC tartály, Gázolaj+AdBlue - 440+50 liter

Kiegészítők
Digitális átfolyásmérő 74 000 Ft
+2 méter tömlő 17 000 Ft
Átvételi lehetőségek
Kiszállítás 19 200 Ft
Ft 389 000

IBC tartály, gázolaj+AdBlue - 440+50 liter alapfelszereltség:

 • 440+50 literes műanyag tartály gázolaj és AdBlue szállításához
 • CENTRI SP 30 szivattyú, 12V, 30l/perc teljesítménnyel (gázolaj)
 • 4 méter hosszú akkumulátor kábel
 • AdBlue tömlő
 • AdBlue töltőpisztoly
 • 4 méter hosszú gázolaj tömlő
 • automata töltőpisztoly (gázolaj)
 • védőtető (lakattal zárható)
 • beépített pisztolytartók
 • integrált töltőnyak
 • integrált szellőző fedél nyomáscsökkentővel
 • integrált targonca mélyedések és hordozó fogantyú
 • beépített mélyedések racsnis hevederekkel történő rögzítéshez szállításhoz

IBC tartály szivattyú opciók

 • Önfelszívó elektromos szivattyú 12V 40 l/perc, automata töltőpisztoly, 4 m DN 19 töltőtömlővel és 4 m elektromos csatlakozó kábellel
 • Elektromos szivattyú CENTRI SP 30, 12V, 30 l/min, rendkívül halk, automata töltőpisztoly, 4 m-es DN 19 töltőtömlővel és 4 m elektromos kábellel
 • Kézi szivattyú 25 l/perc, 2,7 m DN 19 szállítótömlő és fúvóka
  kiegészítő tartálly az AdBlue® számára:
 • CENTRI SP30 elektromos szivattyúval, 4 m-es DN 19 töltőtömlővel és automata fúvókával

IBC tartály, gázolaj+AdBlue - 440+50 literes 

IBC tartály, gázolaj+AdBlue 440+50 liter alapfelszereltsége az elektromos szivattyú, az automata töltőpisztoly, akkumulátor kábel a tömlő és a védőtető. 
Az ADR 1.1.3.1 c) pontja szerint ADR felmentéssel szállítható.

IBC tartály, gázolaj+AdBlue - 440+50 liter ADR mentességgel

ADR törvény 1.1.3.1c) bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagy csomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.