Szállítható műanyag tartály - 210 l

Kiegészítők
Digitális átfolyásmérő 64 000 Ft
+2 méter tömlő 17 000 Ft
Zárható védőtető 26 400 Ft
Üzemanyagtartály kiszállítása 19 200 Ft
Ft 159 800

IBC tartály - 210 liter

Alapfelszereltség:

  • 210 literes műanyag tartály gázolaj szállításához
  • 12 V CENTRI SP 30 üzemanyag szivattyú 30 l/p teljesítménnyel
  • 4 méter hosszú akkumulátor kábel és csipesz
  • 4 méter hosszú gázolajálló tömlő
  • automata töltőpisztoly
  • szellőzővel ellátott betöltő nyílás sapka
  • védőtető (opcionális)
     

GYÁRTÓ ORSZÁG: Németország 

MÉRETEK:
- térfogat: 210 liter
- méretek: 78,5 x 59,5 x 68,5 cm 

AKKUMULÁTOROS  ÁRAMELLÁTÁS:
- a rendszer rendelhető akkumlátoros változatban is, amikor a szállítható tartályba egy saját tölthető akkumulátor gondoskodik az üzemanyag kiméréséről.

A SENSOR TECHNIK 210 szállítható  műanyag tartály egy 210 literes, szimpla falú műanyag tartály, amelyet dízelüzemanyag szállítására terveztek. A tartály tartós, kiváló minőségű polietilénből készült, és beépített pisztolytartó, töltőcső, nyomáscsökkentő szeleppel ellátott szellőzéssel. A tartályt továbbá beépített mélyedésekkel a racsnis rögzítőhevederekhez tervezték, hogy szállítás közben biztonságosan rögzíthető legyen a járművéhez. 

Ezen kívül önfelszívó elektromos szivattyúval van felszerelve, amely 12 V feszültségen működik és 30 vagy opcionálisan 40 l/perc kapacitással. Az IBC tartály tartalmaz 4 m hosszú akkumulátorkábelt és akku csipeszeket, valamint 4 m hosszú gázolajtömlőt a biztonságos használat érdekében. A tartály automata töltőpiszollyal kapható a megbízható működés érdekében. A  CENTRI SP 30 elektromos szivattyú, amely 12 V feszültségen működik, és akár 30 l/p kapacitással rendelkezik, miközben rendkívül csendesen működik.

Az ADR 1.1.3.1.1 c) pont szerinti közúti szállításra alkalmas kialakításával hatékony és biztonságos módot biztosít a járművek helyszíni tankolására anélkül, hogy benzinkútra kellene vinni őket. A tartályt továbbá az EN 1614:2006 és az ISO 10503:2002 szabványoknak megfelelően tesztelték, így biztosítva a tartály szerkezeti integritását, valamint a TÜV Süd biztonsági szakértői tanúsítják, hogy megfelel az összes vonatkozó biztonsági előírásnak.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.