IBC tartály

Minden egy helyen, amit a szállítható tartályokról tudni kell!

Biztonság

Az IBC-tartályoknak megfelelnek az UN ADR szabványoknak, amelyek biztosítják, hogy a tartályok biztonságosak legyenek az üzemanyag szállításához és tárolásához. Ez magában foglalja a tartályoknak ellenállóaknak kell lenniük az ütéseknek, biztonsági szelepekkel kell rendelkezniük és megfelelő jelölésekkel kell ellátni őket a tartalom típusa és mennyisége szerint.

Jogi előnyök

Az előírásoknak megfelelő tartály használata megfelel a környezetvédelmi és az ADR / IBC előírásoknak és jogi előnyöket eredményezhet az Ön számára, mivel megakadályozza a környezeti szennyezést és a szabálytalan szállítás miatt bekövetkező bírságokat a jogi előírások megsértése miatt.

Szállítás

Az IBC-tartályok könnyen, biztonságosan szállíthatóak, mivel a tartályokat anyaga, kialakítása, rögzítése lehetővé teszi az üzemanyagok biztonságos, előírásoknak megfelelő szállítását.

SOKOLDALÚSÁG

 Az IBC-tartályok különféle méretben, felszereltségben kaphatók, így lehetővé teszik az üzemanyag szállítását különböző mennyiségben, a szállítási igényektől függően.

IBC TARTÁLY HASZNÁLATA

Gyakori kÉrdések az IBC tartályok használatáról

Mi az iBC tartály?

Ha pontosan meg akarjuk határozni, akkor csomagoló eszköz, azaz veszélyes anyagok csomagolására használt eszköz. Az IBC tartályok az ADR alá tartozó eszközök, tehát az ADR ide vontakozó szabályai szerint lehet benne tárolni és szállítani veszélyes anyagot, például üzemanyagot. 

Mit lehet az IBC tartályban szállítani?

Ezt minden esetben a szállítható tartály dokumentációja határozza meg. A dokumentumok rögzítik a tárolt anyag típusait, tárolásra és szállításra vontakozó feltételeit. Minden esetben vegye figyelembe vásárlás előtt a tartály adottságait és ennek alapján válasszon, vagy kérjen segítséget munkatársainktól.

Hogyan válasszAK tartályt?

Először a szállítandó üzemanyagnak megfelelően válassza ki a tartály típusát, majd ennek alapján a tartály anyagát ( fém vagy műanyag) és ez után határozza meg a szállítandó üzemanyag mennyiségét. Majd válassza ki az üzemeltetéshez szükséges opcionális eszközöket.

Milyen üzemanyagot szállíthatOK?

Az IBC tartály dokumentációja alapján a legnépszerűbb szállított anyagok a gázolaj, benzin, repülő benzin, AVGAS, Jet A1, Adblue, alkoholok.

Fém vagy műanyag IBC tartályT VÁSÁROLJAK?

A tartályok anyaga alapján a műanyag könnyebben kezelhető, üres állapotban egyszerűbben mozgatható, viszont a tartályok szállíthatósága 5 évben van korlátozva. A fém tartályok nehezebben mozgathatóak, de 2,5 éves felülvizsgálatok után nem korlátozott a használati idejük.

Kell ADR-es jogosítvány a szállításhoz?

Amennyiben a tartály rendelkezik megfelelő ADR felmentéssel, abban az esetben nem szükséges ADR jogosítvány a szállításhoz, de az IBC tartály méretének megfelelően elengedhetetlen egy rövid oktatáson való részvétel.

HOGYAN SZÁLLÍTHATOK ÜZEMANYAGOT?

Minden esetben be kell tartani a veszélyes anyagok szállításáról szóló előírásokat. Ezek a tartály dokumentációjában megtalálhatók. Fontos azonban, hogy jól zárja le a betöltőnyílást és csak áramtalanított állapotban szállítsa az eszközt. Figyeljen rá, hogy megfelelően rögzítse az IBC tartályt.

MIRE KELL FIGYELNEM A SZÁLLÍTÁS SORÁN?

Minden esetben úgy szállítson üzemanyagot, hogy a veszélyes anyag jelölések jól láthatóak legyenek ellenőrzés során. Soha ne szállítsa úgy a tartályt, hogy nem láthatóak a bárca matricák, mert ellenőrzés esetén ezért büntethetik.

MI AZ IBC TARTÁLY ALAPFELSZERELTSÉGE?

Minden IBC tartály alapfelszereltsége a kimérő szerkezet, amely négy fő részből áll. Szívócső, motor, tömlő és a töltőpisztoly.

MIlyen feszültséggel működik?

Alap esetben 12 V-os szivattyúval szerelik az IBC tartályokat. Opcionálisan választható 24 V és 230 V-os szivattyúval is.

MIT JELENT A PICK UP FORMA?

A PICK-UP  IBC tartályok alakja ebben az esetben megegyezik a pick-up járművek plató méreteivel, tehát a tartály pontosan illeszkedik a hátsó kerékjáratok plató formájához. Így sokkal biztonságosabban rögzítheti a tartályt a járművön.

Hogyan emelhető, mozgatható a tartály?

A korszerű IBC tartályok alja úgy van kialakítva, hogy targoncával vagy targonca villa kiképzésű emelőeszközzel könnyen emelhető, mozgatható legyen. Egyes tartályok rendelkeznek emelőfülekkel is, így töltött állapotban is emelhetőek.

IBC TARTÁLYOK MÉRETEI

Az IBC tartályok mérete fontos lehet, hogy a szállító járműbe elférjen a szállítható tartály.

SZÁLLÍTÁS 440 LITER GÁZOLAJ MENNYISÉGIG

Közúton maximum 60 liter veszélyes anyagot szállíthat 20 literes egységekben. Amennyiben a tartály rendelkezik ADR felmentéssel, úgy saját gépek ellátására 440 liter gázolajat szállíthat ADR engedély nélkül.

MILYEN KIEGÉSZÍTŐT VÁSÁROLJAK?

LEGGYAKRABBAN VÁSÁROLT KIEGÉSZÍTŐK

Statisztikánk alapján megmutatjuk, hogy az iparági szereplők milyen kiegészítőket rendelnek leggyakrabban a szállítható üzemanyagtartályokhoz. Napjainkban (2021-2023) a legnépszerűbb a PICK-UP járművek platójára illeszkedő tartály forma, amely platón keresztben a két kerékjárati ívbe illeszkedik.

 

 

ZÁRHATÓ VÉDŐTETŐ

0%

BIZTONSÁGI ZÁR A VÉDŐTETŐBEN

0%

DIGITÁLIS ÁTFOLYÁSMÉRŐ

0%

SAJÁT AKKUMULÁTORRAL MŰKÖDŐ IBC TARTÁLY

0%

PICK UP JÁRMŰ PLATÓRA ILLESZKEDŐ TARTÁLY FORMA

0%

MAGASABB TELJESÍTMÉNYŰ SZIVATTYÚ

0%

SEGÍTÜNK KIVÁLASZTANI AZ IDEÁLIS SZÁLLÍTHATÓ TARTÁLYT

HOGYAN VÁSÁROLJON IBC TARTÁLYT?

SZÁLLÍTANDÓ ÜZEMANYAG ÉS JÁRMŰ KIVÁLASZTÁSA

Ha tudja milyen üzemanyagot szeretne szállítani, ezután meg kell határozni, milyen járművel tudja szállítani az üzemanyagot. A jármű mérete alapján meghatározható, mely típusú tartályok helyezhetők el az autóján. 

TANKOLÁSI SZOKÁSOK MEGVIZSGÁLÁSA

A tankolási szokások alapján meghatározható, mely opcionális kiegészítőkkel érdemes a tartályt felszerelni. Például, ha egyszerre nagyobb mennyiséget kell átfejteni a jármű üzemanyagtankjába, akkor nagyobb teljesítményű szivattyút javasolt beépíteni. Ha nem tud elég közel menni a tartállyal a járműhöz, ez esetben hosszabb tömlőre van szüksége. Ha nem 12V-os a jármű elektromos rendszere, ajánljuk az akkus tartályt vagy más feszültséggel működő szivattyúval oldható meg ez a probléma.

SEGÍTÜNK KIVÁLASZTANI AZ IDEÁLIS TARTÁLYT

Szakértő munkatársaink szívesen segítenek kiválasztani az opcionális IBC tartályt. Hívja bátran a +36 30 527 7602 telefonszámot vagy írjon nekünk elérhetőségeink egyikén.

HOGYAN FIZETHETEK?

Megrendelés alapján egyszerűen számla ellenében átutalással megvásárolhatja, vagy átvételkor a helyszínen is kifizetheti.

KISZÁLLÍTÁSSAL IS MEGRENDELHETEM?

Igen. Természetesen szállító partnerünkkel kiszállítjuk a tartályokat a megadott telephelyre. A szállítási határidő 3-4 nap körül szokott lenni.

HOGYAN KAPOM MEG A TARTÁLYT?

Az IBC tartályokat minden esetben összeszerelve adjuk át. Az átfolyásmérővel rendelt termékek esetén (gyártótól függően) beépítve biztosítjuk. A tartályhoz adunk egy veszélyes anyag jelöléseket tartalmazó matrica készletet is, amit a leírásnak megfelelően szükséges felragasztani a tartályra.

MENNYI GARANCIA VAN AZ IBC TARTÁLYRA?

24 hónap garancia van a tartályra és 12 hónap teljeskörű garancia áll rendelkezésre a tartály kiegészítő elemeire. A garanciával kapcsolatos feltételeket az ASZF-ben bővebben elolvashatja.

Milyen dokumentumok szükséges a szállításhoz?

Az IBC tartályok esetében fontos, hogy a tartály dokumentumok kozúti ellenőrzés során rendelkezésre álljanak, ezért minden esetben a szállító járműben legyenek. 

MILYEN JELÖLÉSEK SZÜKSÉGESEK A SZÁLLÍTHATÓ TARTÁLYOKON?

A szállítás során úgy kell a tartályt a szállítható járművön elhelyezmi, hogy kozúti ellenőrzés során láthatóak legyenek a tartályon lévő jelölések. Amennyiben egy matricak hiányzik azt azonnal pótolni kell, jelölés nélkül szabálytalan a szállítás.


IBC TARTÁLY JELÖLÉSEK

 

1. - tartály adatlap, mely tartalmazza a tartály méretét, típusát és besorolását
2. - 2 db "Tűzveszélyes folyadékok" címke (az IBC tartály első és a hátsó oldalán is el kell elhelyezni)
3. - 2 db UN vagy magyarul ENSZ-szám (az IBC tartály első és a hátsó oldalán is el kell elhelyezni)
4. - 2db "Környezetre veszélyes anyag" címke (az IBC tartály első és a hátsó oldalán is el kell elhelyezni)
 
Az IBC tartályon található kód első 5 számjegyéből megtudhatja, hogy mobil tartálya IBC-ként vagy csomagoló eszközként jóváhagyott: 
UN 31A: IBC jóváhagyás (acél IBC) 
UN 31H: IBC jóváhagyás (műanyag IBC) 
UN 31HZ: IBC kombináció jóváhagyás (acél és műanyag IBC) 
UN 1A1 vagy UN 1A2: jóváhagyás csomagoló eszközként, függetlenül attól, hogy IBC-ként vagy csomagoló eszközként történt az engedélyezés.

        KARBANTARTÁS, HASZNÁLAT

Az szállítható üzemanyagtartályok karbantartása rendkívül fontos a biztonságos és hatékony használatukhoz.
Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy hogyan tarthatja karban az IBC-tartályát.

TISZTÍTÁS

Tartsa tisztán:  távolítsa el az anyagmaradványokat és a szennyeződéseket. Használjon tiszta vizet, és gondoskodjon arról, hogy minden részét megfelelően megtisztítsa. A tisztítás előtt győződjön meg róla, hogy a tartály betöltő nyílása zárva van és fontos, hogy ne legyen áram alatt a berendezés.

Ellenőrizze a tömítéseket: A tartályokon lévő eszközök és tömítések rendszeres ellenőrzésével biztosítsa a megfelelő működést és az üzemanyagok szivárgásának megelőzését. Ha szivárgást tapasztal mielőbb szüntesse meg, ha nem sikerül jelezze felénk.

TÖMÍTÉSEK

ÜZEMANYAG

Ellenőrizze az üzemanyagot: vizsgálja meg a színt, a szagot és a konzisztenciát és győződjön meg arról, hogy nincs-e bomlás esetleg gombásodás vagy szennyeződés. Ha bármilyen problémát tapasztal, távolítsa el a tartályból az üzemanyagot és ezután mossa ki. Figyeljen arra, hogy az eltávolított üzemanyag veszélyes hulladék! Kérjük kezelje ennek megfelelően.

Ellenőrizze a kötelező jelöléseket: ezek idővel lekophatnak, vagy sérülhetnek. Minden szállítás előtt vizsgálja meg és amennyiben sérült vagy hiányzik pótolja mielőbb.

JELÖLÉSEK

ELEKTROMOS

Rendszeresen ellenőrizze az elektromos csatlakozásokat:  Minden használat előtt vizsgálja meg, hogy időben felismerje a problémákat. Nézze meg az akkumulátor csipeszek rögzítését, a szivattyú csatlakozásokat.

AZONNAL ÁTVEHETŐ IBC TARTÁLYOK

IBC TARTÁLYOK
RAKTÁRKÉSZLETRŐL

ELŐZETES EGYEZTETÉS UTÁN, MUNKANAPON

8:00 - 16:30 KÖZÖTT

BUDAPEST 1045