Szállítható IBC tartály 190 l - benzinhez

Kiegészítők
Digitális átfolyásmérő 95 000 Ft
Zárható védőtető 22 600 Ft
Átvételi lehetőségek
Kiszállítás 19 200 Ft
Ft 447 400

IBC TARTÁLY - 190 LITER BENZIN ALAPFELSZERELTSÉG:

 • szimplafalú PE tartály 120 liter
 • elektromosan vezető, erősen térhálósított polietilénől
 • szabadalmaztatott lángoltó töltet 
 • szintmérő pálca töltésszint ellenőrzéséhez
 • önfelszívó szivattyú 12V, 25 l/perc ATEX-jóváhagyással
 • beépített töltőpisztolytartó
 • automata töltőpisztoly
 • szellőző és nyomáscsökkentő rendszer
 • beépített targoncavilla nyilások
 • emelő fogantyúk
 • beépített mélyedések a racsnis hevederrel törtőnő biztonságos rögzítéshez
 • 4 méter töltőtömlő (statikusan vezető)
 • 5 méter elektromos kábel

IBC TARTÁLY TECHNIKAI PARAMÉTEREK

 • IBC tartály névleges térfogata: 190 liter
 • IBC tartály mérete (hxszxm): 80x60x59 cm
 • IBC tartály üres tömege: 35 kg

IBC TARTÁLY SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL VAGY KISZÁLLÍTÁSSAL

 • Az benzin szállítására alkalmas IBC tartályt átveheti a budapesti raktárunkban vagy kérheti a termék kiszállítását is. 

BENZIN TARTÁLY - 190 LITERES TARTÁLY ELEKTROMOS SZIVATTYÚVAL 

190 liter benzin szállítására alkalmas kompakt, kis méretű IBC tartály ADR felmentéssel (ADR 1.1.13/c). A rendszerhez 12 V (ATEX-robbanásbiztos) elektromos szivattyú és hozzá beépített automatikus töltőpisztoly, 4 méter antisztatikus tömlővel. Az elektromos szivattyú 12 V-ról vagy manuális rendszerről üzemeltethető, teljesítménye kb. 25 liter perc. 5 m elektromos kábellel, amelynek végein akkumulátor csipesz található. A benzin tartály ideális kerti kisgépekhez, fűkaszákhoz, traktorokhoz, benzin üzemeltetetésű építőipari gépekhez.

BENZIN TARTÁLY ADR MENTESSÉGE:

ADR törvény D/BAM 14341/31H2 (felülvizsgálat 2 1/2 évente lásd 6.5.4.4.1 b és 6.5.4.4.2 b) bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagy csomagolásokat is, legfeljebb 330 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.