AdBlue tartály - 620 literes elektromos

Kiegészítők
Átvételi lehetőségek
Kiszállítás 19 200 Ft
Ft 404 990

AdBlue tartály - 620 literes elektromos

IBC tartály, AdBlue 620 liter alapfelszereltsége az elektromos szivattyú, automata töltőpisztoly, akkumulátor kábel és az AdBlue tömlő. Az IBC tartály praktikus megoldás járművek tankolására építkezéseken vagy szántóföldeken. Az AdBlue (karbamid) oldat nem veszélyes anyag, ezért a szállításhoz nincs szükség ADR engedélyre.
 

IBC tartály, AdBlue - 620 liter alapfelszereltség:
 

- AdBlue® / DEF / ARLA 32 szabványhoz jóváhagyott szimpla falú polietilén tartály, 620 literes műanyag tartály AdBlue szállításához
- szíjvezető
- beépített töltőpisztolytartó
- DN 100 betöltő nyak (vagy DN 150 a 600 l-es modellnél) fedéllel
- szellőzés nyomáscsökkentés a betöltő sapkába építve
- targonca villa nyílások
- integrált emelőfülek
- automata töltőpisztoly
- emelőfülek
- CENTRI SP 30 elektromos szivattyú, 30 l/perc teljesítmény
- egyszerűbb, könnyebb, kényelmesebb, halkabb szivattyú
- 4 méter töltőtömlő
- 4 méter csatlakozókábel kapcsoló és akkumulátor kivezetések
- védőtető

Opcionális lehetőségek:

- digitális átfolyásmérő K24

Méret:

- 118 x 80 x 103 cm 

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.