9000 LITERES - GÁZOLAJKÚT

9000 LITERES - GÁZOLAJKÚT

A modern, 9000 literes műanyag tartály optimális megoldás a kisvállalkozók számára, akiknek gázolajat kell tárolniuk, és belső használatú üzemanyagkutat kell telepíteniük. Ez a tartályrendszer egy teljes körű megoldás, amely maximális hatékonyságot kínál a dízelüzemű járműveket és gépeket, például traktorokat, teherautókat, személygépkocsikat, mezőgazdasági gépeket és építőipari gépeket használók számára. A tartály nagy, 9000 literes kapacitással rendelkezik, ami elegendő a dízelüzemanyagot igénylő minden típusú jármű vagy gép igényeinek kielégítésére. A telepítési folyamat is meglehetősen egyszerű. A tartályrendszerhez mellékelt kézikönyvben található utasítások egyszerű követésével elvégezhető. Ezen túlmenően a tartály kialakításában több biztonsági funkció is szerepel, hogy megvédje azt a szivárgástól vagy az üzemanyag kiömlésétől.
 

GÁZOLAJKÚT ALAPFELSZERELTSÉGE

 • 9000 literes műanyag tartály
 • zárható egységben elhelyezett komplett kimérő szerkezet
 • kimérő szekrény, 2 zárral
 • Panther79 Piusi szivattyú 79 l/p, 230V 
 • elektronikus literszámláló (mérőóra)
 • túltöltésjelző GWD
 • elektronikus szintjelző és szivárgásérzékelő Bund Alarm TEK574 - Apollo 
 • 6 méter ¾”-os gázolajtömlő, mindkét oldalon préselt csatlakozóval
 • felső feltöltő csonk 3" csatlakozóval
 • automata töltőpisztoly 
   

GÁZOLAJKÚT OPCIONÁLIS FELSZERELHETŐSÉGE

 • alsó feltöltő csonk 3" csatlakozóval
 • + 2m gázolajtömlő
 • automata tömlődob 8 m tömlőhosszal
 • cserélhető szűrő (üveg)
 • víz- és szemcseszűrő (patronos)
 • LED világítás
 • tankoló automata (több felszereltségi szinttel)
 • jármű üzemanyagvédelmi rendszer 

MÉRETEK

 • hosszúság: 325,5 cm
 • szélesség: 260 cm
 • magasság: 251,5 cm
   

Előnyökben is az élen - 9000 literes műanyag gázolajkút
 

FELÉPÍTÉS
Az ergonomikus doboz az egyedülálló összeszerelési módnak köszönhetően megvédi a tartályt a szállítás közbeni mechanikai sérülésektől.

ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG
A műanyag összetétele alapján nagyon ellenálló a tartályszerkezet a mechanikai sérülésekkel szemben.

NAGYFOKÚ BIZTONSÁG
A duplafalú, megerősített szerkezet alkalmazása védi a benne tárolt üzemanyagot.

TARTÓS KIVITEL
Az öt gyűrűből álló megerősített szerkezet a versenytársakhoz képest sokkal jobb szilárdsági paraméterekkel rendelkezik.

SZABÁLYOZÁSOK ÉS GARANCIA
A tartályok gyártása a Műszaki Ellenőrzési Hivatal felügyelete alatt történik a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

A tartály nagy, 9000 literes kapacitással rendelkezik, ami elegendő a dízelüzemanyagot igénylő minden típusú jármű vagy gép igényeinek kielégítésére. A telepítési folyamat is meglehetősen egyszerű. A tartályrendszerhez mellékelt kézikönyvben található utasítások egyszerű követésével elvégezhető. Ezen túlmenően a tartály kialakításában több biztonsági funkció is szerepel, hogy megvédje azt a szivárgástól vagy az üzemanyag kiömlésétől.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.