2500 LITERES - GÁZOLAJTARTÁLY

2500 LITERES - GÁZOLAJTARTÁLY

2500 literes biztonságos műanyag gázolajtartály. Korszerű és praktikus megoldás a mezőgazdaság illetve az ipar területén tevékeny kisebb vállalkozások gázolaj tárolására, belső használatú üzemanyagkút telepítésére. Egy komplett felszerelt biztonsági berendezésekkel ellátott üzemanyagtartályról beszélünk, mely megkönnyíti a dízelüzemű járműveket, munkagépeket használó cégek munkáját.

GÁZOLAJKÚT ALAPFELSZERELTSÉGE

 • 2500 literes Basic SmallBox műanyag tartály
 • zárható egységben elhelyezett komplett kimérő szerkezet
 • gázolajszivattyú 70l/perc, 230V / 50Hz
 • K24 elektronikus literszámláló (mérőóra)
 • elektronikus szintérzékelő ás szivárgásérzékelő Bund Alarm TEK574 - Apollo
 • GWD - túltöltésgátló
 • cserélhető patronos szűrő és fémleválasztó
 • 6 méter ¾”-os gázolajtömlő, mindkét oldalon préselt csatlakozóval
 • felső feltöltő csonk 3" csatlakozóval
 • automata töltőpisztoly 
   

GÁZOLAJKÚT BASIC SMALLBOX OPCIONÁLIS FELSZERELHETŐSÉGE

 • automata tömlődob 8 m tömlővel
 • kimérő szekrényben LED világítás
 • 120-90 l/perc szivattyú teljesítmény
 • tankoló automata (több felszereltségi szinttel)
 • jármű üzemanyagvédelmi rendszer 

MÉRETEK

 • hosszúság: 220 cm
 • szélesség: 180 cm
 • magasság: 202 cm
   

Előnyökben is az élen - 2500 literes műanyag gázolajtartály
 

FELÉPÍTÉS
Az ergonomikus kialakítás az egyedülálló összeszerelési módnak köszönhetően megvédi a gázolajkutat a szállítás közbeni mechanikai sérülésektől.

ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG
A tartályszerkezet a mechanikai sérülésekkel szemben a műanyag összetétele alapján különösen ellenálló.

NAGYFOKÚ BIZTONSÁG
A duplafalú, megerősített szerkezet alkalmazása megvédi a benne tárolt üzemanyagot.

TARTÓS KIVITEL
Az öt gyűrűből álló megerősített tartályszerkezet sokkal jobb szilárdsági paraméterekkel rendelkezik a versenytársakhoz képest.

SZABÁLYOZÁSOK ÉS GARANCIA
A gázolajkutak gyártása a Műszaki Ellenőrzési Hivatal felügyelete alatt történik a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.