IBC TARTÁLY HASZNÁLATA 

Hogyan használja és szállítsa az IBC tartályt?

MIT IS KELL TUDNI ÁLTALÁNOSSÁGBAN

AZ IBC TARTÁLYOKRÓL

Az üzemanyag IBC-tartályokban történő szállításakor kulcsfontosságú, hogy betartsa a speciális előírásokat a biztonság és a törvények betartása érdekében. Íme néhány kulcsfontosságú követendő irányelv:

 

 • UN/DOT jóváhagyás: Használjon veszélyes anyagok szállítására engedélyezett IBC-tartályokat, biztosítva, hogy megfeleljenek a szükséges biztonsági előírásoknak.
   
 • Megfelelő címkézés: Győződjön meg arról, hogy az IBC-tartályok a szállított üzemanyag típusának megfelelő veszélyes anyagokra vonatkozó címkékkel vannak ellátva.
   
 • Biztonságos rögzítés: Szállítás közben biztonságosan rögzítse az IBC-tartályokat, nehogy elmozduljanak vagy felbillenjenek, ami kiömléshez vezethet.
   
 • Töltési szint megfelelősége: Tartsa be az ajánlott töltési szinteket, hogy elkerülje a túltöltést, amely kiömlést és ütközési stabilitást okozhat.
   
 • Szellőztetés: Biztosítson megfelelő szellőzést, hogy elkerülje a gőzök vagy a nyomás felgyülemlését a tartályokban.
   
 • Vészhelyzeti felkészültség: Készítsen vészhelyzeti reagálási tervet kiömlések vagy szivárgások esetére, beleértve a kiömlésgátló anyagokhoz való hozzáférést.
MIRT HASZNÁLJAM?

IBC Tartály a Legjobb Választás Minden Tárolási és Szállítási Igényre

Az IBC (Intermediate Bulk Container) tartályok közepes méretű tömegáruk tárolására és szállítására szolgálnak. Az IBC tartályok különféle anyagokból készülhetnek, mint például műanyag, fa, fém vagy kombinált anyagok. Alapanyaguk nagy molekulájú polietilén (HDPE), amely UV stabil és extrudált fúvással készül. Az IBC tartályok merev acélcsőből készült kerettel rendelkeznek, amelyek kívül-belül horganyzottak és speciális eljárással vannak hegesztve.

IBC TARTÁLY ELŐNYEI

Az IBC tartályok számos előnnyel rendelkeznek, 
amelyek kiváló választássá teszik őket a különféle iparágak számára.

Maximális Helykihasználás

Ezek a tartályok optimálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet, így ideálisak a tárolásra és szállításra. Három sorban halmozhatók, és targoncázhatóak, ami jelentősen megkönnyíti a logisztikát.

 

Könnyű Tisztítás és Karbantartás

Az IBC tartályok tervezése lehetővé teszi a teljes kiürítést, így könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. A leeresztő szelep egyszerűvé teszi az ürítést és a tisztítást, így a tartályok sokszoros újrafelhasználása is lehetséges.

 

Gyors Töltés és Ürítés

Az IBC tartályok gyorsan tölthetők és maradék nélkül leengedhetők. A kifolyó szerelvény biztosítja a gyors és pontos adagolható ürítést, így időt és energiát takaríthat meg.

 

Erős és strapabíró alapanyagból készülnek

Alapanyaguk nagy molekulájú polietilén (HDPE), amely UV stabil és extrudált fúvással készül. Az IBC tartályok merev acélcsőből készült kerettel rendelkeznek, amelyek kívül-belül horganyzottak és speciális eljárással vannak hegesztve.

ERŐS SZERKEZET A KEZDETEKTŐL

IBC TARTÁLY RAKLAPOK

Az IBC tartályok különféle típusai és felhasználási területei biztosítják, hogy minden igényre megtalálja a megfelelő megoldást.

KÖRNYEZETRE GYAKOROLT HATÁS

Az IBC Tartály Környezetbarát Tulajdonságai

Az IBC tartályok nemcsak hatékonyak és sokoldalúak, hanem környezetbarát megoldást is kínálnak.
 

Újrahasznosíthatóság

Az IBC tartályok elemei könnyen cserélhetők és újrahasznosíthatók, így minimalizálva a hulladék mennyiségét.
 

Fenntartható Anyaghasználat

Az IBC tartályok nagy molekulájú polietilénből (HDPE) készülnek, amely környezetbarát és tartós anyag.
 

Hosszú Élettartam

Az IBC tartályok hosszú élettartammal rendelkeznek, így csökkentve a cserék és az új tartályok vásárlásának szükségességét.

SOKOLDALÚ HASZNÁLAT

Az IBC Tartályok Felhasználási Területei

Az IBC tartályok sokoldalúságuk miatt számos iparágban használhatók. Az IBC tartályok sokoldalú, hatékony és környezetbarát megoldást kínálnak a tárolás és szállítás terén. A tartályok kialakítása lehetővé teszi a maximális helykihasználást, a könnyű tisztítást és karbantartást, valamint a gyors töltést és ürítést.

Vegyipar

A vegyiparban az IBC tartályokat gyakran használják vegyi anyagok és veszélyes anyagok tárolására és szállítására. Sokoldalú anyagminőség lehetővé teszi a különböző vegyszerek szállítását és tárolását.

Gyógyszeripar

A gyógyszeriparban az IBC tartályokat gyógyszerek és alapanyagok tárolására és szállítására használják. Az IBC tartályok biztosítják a termékek biztonságos és hatékony kezelését.

Élelmiszeripar

Az élelmiszeriparban az IBC tartályok ideálisak folyékony és szilárd élelmiszerek tárolására és szállítására. Az élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelően készülnek, így biztosítva a termékek minőségét.

ÜZEMANYAG

Az üzemanyag szállítás és tárolás területén is kiválóan használhatók, mivel engedéllyel rendelkeznek gázolaj, benzin, AdBlue szállítására is

MIBŐL KÉSZÜLhet az IBC TARTÁLY?

Az IBC Tartályok Különféle Típusai

Műanyag IBC Tartályok

A műanyag IBC tartályok könnyűek és ellenállóak, így ideálisak a különféle folyadékok tárolására és szállítására..

Fém IBC Tartályok

A fém IBC tartályok erősek és tartósak, így kiválóan alkalmasak a nehéz és veszélyes anyagok tárolására.

TARTÓS, MEGBÍZHATÓ HASZNÁLAT

Az IBC Tartályok Karbantartása és Tisztítása

Az IBC tartályok karbantartása és tisztítása rendkívül egyszerű, köszönhetően a tervezésüknek és az anyaghasználatuknak.

Rendszeres Ellenőrzés

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze az IBC tartályokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek rajtuk sérülések vagy repedések. Az adattábla segít nyomon követni a tartályok állapotát.

Tisztítás

Az IBC tartályok könnyen tisztíthatók a teljes kiüríthetőségüknek köszönhetően. Használjon megfelelő tisztítószereket és eszközöket a tartályok hatékony tisztításához.

Javítás

Ha bármilyen sérülés történik, az IBC tartályok elemei könnyen cserélhetők, így a tartályok hosszú élettartammal rendelkeznek.

BIZTONSÁG IS ELŐTÉRBE KERÜL?

Az IBC Tartályok Biztonsági Jellemzői

Az IBC tartályok biztonsági jellemzői biztosítják a termékek és a felhasználók védelmét.
 

Plombálható Szelepek

A plombálható szelepek biztosítják a tartály tartalmának védelmét, és megelőzik a szivárgást.
 

Horganyzott Acélkeret

A horganyzott acélkeret merevséget és tartósságot biztosít, így védve a tartályt a külső behatásoktól.
 

Adattábla

Az adattábla segít nyomon követni a tartály állapotát és használati élettartamát, így biztosítva a biztonságos használatot.

EGYSZERŰ MŰKÖÉS

Hogyan Működik az IBC Tartály?

1. Betöltőnyílás

A töltőnyílás rendelés szerint változtatható, így a tartályok különféle anyagokkal tölthetők meg. Legyen szó folyadékról vagy szilárd anyagról, az IBC tartály mindig megfelelő megoldást nyújt.
 

2. Optikai Térfogatjelző

Az összes IBC tartály rendelkezik optikai térfogatjelzővel, amely segíti a mennyiségi ellenőrzést a töltés és ürítés alkalmával.

 

3. Leeresztő Szelep

A beépített vagy szerelt leeresztő szelep könnyen kezelhető és biztosítja a pontos adagolható ürítést. A plombálható menetes záró kupak pedig védi a tartály tartalmát.