IBC tartály 980 literes fém tartály

Kiegészítők
Digitális átfolyásmérő 64 000 Ft
+2 méter tömlő 17 000 Ft
Ft 827 000

IBC tartály, fém - 980 literes

Szállítható hengeres dízeltartály szénacélból, S235JR-ben az EN10025 / 93 th szerint. 30/10, védőkeretbe szerelve, hogy megvédje a tartályt és tartályban tárolt üzemanyagot. Felső dóm átmérője 300 mm csavarokkal és tömítésekkel; 3"-os zárható gyorscsatlakozó; 2 hullámtörő válaszfal a folyadék mozgásának megakadályozására; jóváhagyott kettős működésű biztonsági szellőző, amely megakadályozza a folyadék szivárgását felborulás esetén jóváhagyott biztonsági szeleppel és vákuummegszakítóval. A gázolajtartály négy oldalán elhelyezett speciális zsebeken keresztül szállításhoz emelhető. Az üzemanyagtartály előkezelt két réteg epoxi alapozóval, majd két réteg kétkomponensű fényes poliuretán bevonattal, zöld RAL 6018 színnel készül.

Ismerje meg a tartályt ebben a rövid videóban:

 

KIMÉRŐ SZERKEZET

 • RAL 2008 narancssárga fémszekrényben zárral
 • 12/230 V-os elektromos szivattyú
 • mechanikus literszámláló K33
 • 4 méter hosszú akkumulátor kábel
 • 4 méter hosszú tömlő
 • mechanikus szintjelző
 • automata töltőpisztoly
   

DOKUMENTÁCIÓK A TARTÁLYHOZ

 • használati és karbantartási kézikönyv
 • Bureau Veritas által kiadott vizsgálati tanúsítványt
 • Közlekedési Minisztérium és a Kikötői Főparancsnokság által kiadott jóváhagyási tanúsítvány
 • valamint a hatályos előírásoknak megfelelő egyéb tanúsítványok
 • szintjelzővel kapcsolatos információs táblázat

IBC tartály - 980 liter ADR MENTESSÉGE


ADR szerinti szállításra engedélyezett 2,5 év után ismétlődő ellenőrzés ADR 6.5.4.4.1b és ADR 6.5.4.4.2b bekezdése szerint. ADR törvény 1.1.3.1c) bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagy csomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.