IBC tartály - 125 liter

Kiegészítők
Digitális átfolyásmérő 64 000 Ft
+2 méter tömlő 17 000 Ft
Átvételi lehetőségek
Kiszállítás 19 200 Ft
Raktári átvétellel (ingyenes) 0 Ft
Ft 228 000

125  literes IBC tartály alapfelszereltsége:

  • 125 literes műanyag tartály gázolaj szállításához
  • 12V CENTRI SP 30 üzemanyag szivattyú 30 l/perc 
  • 4 méter akkumulátor kábel és csipesz
  • 4 méter gázolajálló tömlő
  • automata töltőpisztoly
  • zárható védőtető (opcionális)
  • digitális átfolyásmérő (opcionális)
  • integrált szellőző, nyomáscsökkentővel
  • integrált targonca mélyedések és hordozó fogantyúk
  • beépített mélyedések racsnis rögzítőhevederekkel történő rögzítéshez szállításhoz

IBC tartály - 125 literes gázolaj szállításához

125 literes műanyag szállítható IBC tartály. A berendezés beépített CENTRI SP 30, 12 V szivattyúval szerelve. Beépített töltőpisztolytartó, integrált targoncavilla nyílások és hordozó fogantyúkkal szerelve. Az IBC tartály beépített mélyedésekkel készül, hogy a szállítás közben racsnis rögzítőhevederekkel tudja biztonságosan rögzíteni. A tartály integrált szellőzővel és nyomáscsökkentővel készül. A tartály szállytása az  ADR 1.1.3.1 c) bekezdése szerint ADR mentességgel rendelkezik. 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI...

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.